Mobilizing Awareness

De waarde van het menselijk bewegen kan alleen goed begrepen worden als we naar het hele systeem kijken. Het is de kwaliteit van de communicatie tussen hersenen, ruggenmerg, spieren en gewrichten die de wijze van bewegen bepaalt. In deze benadering staat niet de beïnvloeding van de aandoening centraal, maar iemands individuele gezondheid.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes, fysiotherapeut/Somatic practitioner & docent. Zijn methode is o.a. gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.

Deze eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen. Dit zijn de natuurlijke bewegingspatronen die ieder mens vanuit de vroegere ontwikkeling als kind zonder problemen uit kan voeren. Als gevolg van ondermeer stress, pijn, blessures, operaties kunnen deze bewegingspatronen ontregeld raken. Dit heeft ook weer invloed op de ademhaling, de lichaamshouding en het bewegen tijdens liggen, zitten, staan en lopen.

Zelf heb je meestal niet in de gaten dat je op een andere manier bent gaan bewegen. Daarom kan het soms jaren duren voordat er echte klachten ontstaan.

Bij een onnatuurlijk bewegingspatroon ontstaat er een dysbalans tussen de spieren in je lichaam. Dat wil zeggen dat er spieren zijn die te hard werken en overbelast raken en dat er spieren zijn die juist zwakker worden of worden ´vergeten´. De samenwerking van deze spieren is niet meer optimaal en ze kunnen niet meer op het juiste moment, met de juiste hoeveelheid kracht aan een beweging mee werken. De enige manier om jou lichaam optimaal aan te sturen is door te werken vanuit de hoofdcomputer. Jouw hersenen. Met deze methode vergroten we door een rustige, laag belaste manier van bewegen, je bewustzijn. Je beweegt daardoor meer in het hier en nu en zult beter in contact komen te staan met je spieren. Er ontstaat een betere coördinatie van de spieren en dat geeft een merkbare verandering in lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties.

De methode is toepasbaar op het volledige spectrum van het menselijk bewegen: van patiënten die nauwelijks nog kunnen bewegen tot aan de begeleiding van topsporters toe.

Alle rechten voorbehouden
Copyright 2011 - 2024 Fysioplus
Privacy Policy

Fysioplus Almelo
Anemoonstraat 68
7601 CM Almelo

Contact
T: 054 6824284
E: fysioplus@online.nl