Feldenkrais!

Feldenkrais?

Feldenkrais is een methode waarin je leert hoe je, door je bewust te zijn van je manier van bewegen, in staat bent op een prettiger, makkelijker manier te gaan bewegen.

De meeste mensen bewegen zonder er bij na te denken. Zonder te voelen of het op de beste manier gebeurt. Ook bewegen we steeds minder gevarieerd, waardoor we ons zelf zonder het te weten overbelasten. Dit kan leiden tot ongemak, beperkingen, stijfheid, pijn en steeds minder bewegen.

Maar….je kunt leren met meer gemak, variatie en ontspanning te bewegen. De Feldenkrais methode is daarbij een goede ondersteuning.

De methode is ontwikkeld door Moshe Feldenkrais (1904-1984) in het midden van de vorige eeuw. Hij was natuurkundige en had een zwarte band in judo. Toen hij zelf een knieblessure kreeg en maar 50% kans op een succesvolle operatie had, heeft hij deze methode om pijnvrij en functioneel te bewegen ontwikkeld. Hij gaat er van uit dat een verandering in de manier van bewegen ook een verandering in je voelen, je waarnemen en denken op gang brengt, aangezien lichaam en geest bij elkaar horen.

De Feldenkrais methode bestaat uit Awareness Through Movement lessen en de individuele Functionele Integratielessen.

Je leert in de Awareness Through Movement (bewust worden door bewegen) lessen op een soepele, pijnvrije, ontspannen, efficiënte en vloeiende manier bewegen. Je wordt je bewust dat je op een andere manier een beweging kunt uitvoeren, waardoor je meer gemak en plezier zal ervaren. Je bewegen zal natuurlijker en functioneler zijn.

De lessen worden gegeven op een mat, meestal liggend maar ook staand of zittend. Aangezien het vaak rustige lessen zijn is warme, makkelijk zittende kleding en een paar extra sokken prettig. De docent geeft rustige aanwijzingen zodat je zelf ervaar hoe je beweegt én hoe je kan bewegen.

Deze lessen zijn voor iedereen die meer wil weten over bewegen, die zijn/haar eigen manier van functioneren wil verbeteren. Voor mensen met gewrichtsklachten, chronische pijn, problemen met de ademhaling en spanning gerelateerde klachten. Voor sporters, musici, dansers, die hun coördinatie willen optimaliseren.

Voor iedereen die gezondheid belangrijk vindt.

Voor meer informatie: www.feldenkrais.nl

Isabel Westerhof telnr. 0546 824284

Alle rechten voorbehouden
Copyright 2011 - 2024 Fysioplus
Privacy Policy

Fysioplus Almelo
Anemoonstraat 68
7601 CM Almelo

Contact
T: 054 6824284
E: fysioplus@online.nl