Facial Rejuvenation

Facial Rejuvenation (Cosmetische Acupunctuur) of in mooi Nederlands “gezichtsverjonging” is een vorm van acupunctuur die zich in eerste instantie vooral richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Dit doet het door volgens een bepaalde vaste opbouw kleine dunne naaldjes aan te brengen op de schedel het gelaat en de kin/hals. Het behandelt verouderingsverschijnselen zoals rimpels, het hangen van oogleden, wallen onder de ogen, donkere kringen onder de ogen en onderkinnen, Maar ook littekens, pigment vlekken, bloedvinnetjes etc.

Historie

Deze vorm van acupunctuur werd al gebruikt in de periode van het Chinese keizerrijk en was voorbehouden aan hofdames en concubines van de keizer. Het raakte in de loop der eeuwen in onbruik omdat het keizerrijk in verval raakte. Met name de laatste 10 jaar wordt het weer toegepast. Vooral in de V.S. door het werk van Virginia Doran is het nu erg populair door de uitstekende resultaten. In Nederland is deze methode tot nu toe onderbelicht en onbekend, maar dit zal snel gaan veranderen.

Nadelen gangbare methodes

Facial Rejuvenation kent een groot aantal voordelen ten opzichte van cosmetische of plastische chirurgie en siliconen- en botoxinjecties. Operaties hebben natuurlijk een zeker risico en hoe kundig de ingrepen ook worden verricht, het grootste nadeel is vaak het verlies van eigenheid; het eigen karakter van het gezicht. Botoxinjecties moeten herhaald worden en hoe weinig en verdund ook, je spuit wel een van de zwaarste vergiffen op de aardbol in de mimische spiertjes van je gelaat. Lange termijneffecten zijn nog onduidelijk.

Effecten en voordelen van Facial Rejuvenation

Facial Rejuvenation kan het gezicht 5 tot 15 jaar verjongen afhankelijk van de leeftijd, en de effecten blijven gemiddeld minstens 2 jaar duren. Bovendien zijn de effecten subtieler en gracieuzer, het gezicht blijft meer in evenwicht met de leeftijd. Het is de algemene jeugdige uitstraling die opvalt. Bovendien is het veilig, relatief goedkoop en veel verzekeraars vergoeden acupunctuur.

Alle rechten voorbehouden
Copyright 2011 - 2024 Fysioplus
Privacy Policy

Fysioplus Almelo
Anemoonstraat 68
7601 CM Almelo

Contact
T: 054 6824284
E: fysioplus@online.nl