Acupunctuur

Acupunctuur is het meest bekende onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt reeds duizenden jaren toegepast. Mijn uitgangspunt is dat de Chinese en Westerse Geneeskunde elkaar aanvullen. In de acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zich, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dit geeft acupunctuur duidelijk een ander, meer holistisch uitgangspunt. We proberen een verstoorde energiebalans te herstellen. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door interne problemen of door een verstoorde wisselwerking tussen u en factoren uit de omgeving. Dat deze methode werkt, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie: we kunnen inmiddels meer dan 50 aandoeningen succesvol behandelen.

Wat is acupunctuur?

DSC_0071

Acupunctuur is een veel toegepaste geneeswijze, vooral in China, waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden. Hiermee wordt het energetisch evenwicht hersteld, waardoor klachten verminderen en/of verdwijnen. De energieën in het lichaam lopen volgens vaste banen (meridianen). Op die banen liggen acupunctuurpunten, die elk hun werking hebben op uw functioneren. Nadat we hebben geconstateerd waar de oorzaak zit van uw klachten, kunnen we door bepaalde punten in een of meerdere energiebanen te stimuleren of te remmen, deze verstoorde energiebalans herstellen. Hierdoor komen de energieën (Yin en Yang) weer in evenwicht.

Wanneer kan men acupunctuur toepassen?

Acupunctuur kan worden gebruikt bij hoofdpijn, menstruatieklachten, overgangsklachten, slaapstoornissen, moeheid, stress, allergieen, pijnklachten long en darmklachten etc. Wilt u weten of acupunctuur u verder kan helpen, kijk dan voor een overzicht van klachten die we kunnen behandelen op www.acupunctuur.nl.
Kinderen kunnen ook baat hebben bij acupunctuur en reageren over het algemeen vlot op een behandeling, die overigens nauwelijks belastend is.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De behandeling begint met een intake. Tijdens dit consult voeren we een vraaggesprek en daarnaast worden er twee belangrijke pijlers binnen de Chinese diagnostiek geanalyseerd: de tong en de pols. Na de diagnose beginnen we met de behandeling. In de meest gevallen worden hierbij naalden gebruikt. Dit zijn roestvrij stalen naalden van maximaal 0,22 mm dik. Dit is erg dun en hierdoor is de behandeling niet pijnlijk. Het plaatsen van de naald voelt aan als een klein prikje. Om het effect te versterken kan het soms geïndiceerd zijn om moxa en cupping te gebruiken.

Daarnaast kan de behandeling bestaan uit voedingsadviezen, ademhalingstechnieken of Chinese kruiden. Afhankelijk van uw klachten bepalen we wat het beste voor u gaat werken.

In het begin vinden de behandelingen meestal wekelijks plaats. Na enige tijd gaat de frequentie omlaag. Dit bepalen we uiteraard samen en hangt ook af van het verloop van uw klachten.

Alle rechten voorbehouden
Copyright 2011 - 2024 Fysioplus
Privacy Policy

Fysioplus Almelo
Anemoonstraat 68
7601 CM Almelo

Contact
T: 054 6824284
E: fysioplus@online.nl